In baking butterfree chocolate glutenfree healthy meditarian nutfree warm

Healthy Olive oil cookies

my story with cookies is a big failure haha yeah, everyone has a weakness point, and in cooking my weakness point WAS cooking but i realized later on that i used to have a bad oven, and it ruined all the cookies that I have made.



Fortunately I didn't give up, because if I did I wouldn't make this tasty recipe, and it lasted up to 6 days in the container without turning gooey, so that's a bonus ;)



the downside is that I made the recipe with sugar thus time and not dates, but im working on a recipe that can implement dates as a sweetener.
otherwise I really like the way it tasted specially the hint of  extra version olive oil along with the sea salt, it's just a perfect combo along with chocolate.
I hope you enjoy making it, Bonne appétit .


15 cookie
Ingredients:

20 ml Olive oil
30 ml canola oil
1/3 (80 ml) cup sugar
1egg
1 cup whole wheat flour /gluten free flour
1/2 cup coco powder
1/2 tsp salt
1tsp baking soda 
1tsp vanilla extract
1/2 cup semi sweet chocolate chips

Instructions:

Preheat the oven on 180°C
Put all the ingredients  into a large bowl except the chocolate chips and mix everything together until you get a dough (add flour if wet and hot water if dry)
Add the chocolate chips
Start forming small bawls and flatten them on an oven tray layered with a baking sheet
Bake them for 12 minutes and let them cool for 15 minutes  before serving.


15 قطعة
المكونات
·       20 مل زيت الزيتون
·       30 مل زيت الكانولا
·       1/3 كاس (80 مل) السكر
·       1 عضمة
·       1 كاس فارينة القمح الكامل / دقيق خالي من الغلوتان
·       1/2 كاس مسحوق الكاكاو
·       1/2 مغرفة صغيرة ملح
·       1 خميرة مرطبات
·       1 مغرفة فانيليا
·       1/2 كاس حبيبات  الشوكولاته

الطريقة:

1.    سخن الفرن على 180 درجة مئوية
2.    حط المكونات الكل في وعاء كبير باستثناء رقائق الشوكولاته وخلط كل شيء حتى تولي عجينة متماسكة (إضافة الطحين إذا كان الماء الرطب والساخن إذا الجافة)
3.    حط رقائق الشوكولاته و خلط
4.    شكل الكوكيز على طبق الفرن على ورقة الخبز
5.    اخبزها لمدة 12 دقيقة واتركها تبرد لمدة 15 دقيقة قبل التقديم.



Related Articles

0 comments:

Post a Comment