In

4 ingredients orange cake - Gâteaux d'orange à 4 ingrédients



La recette est disponible en français au-dessous.

What is better than orange cake to enjoy on a winter breakfast, that little touch of sourness balanced with natural sweetness right into your mouth with cold pressed coffee! This recipe is my favorite orange cake recipe because it is so easy to make, low on calories and just calls for 4 ingredients. Perfect for a lazy day cooking recipes. And of course we can here creative in here by adding chocolate on top or add dark chocolate into the batter, how amazing is this, I actually will make it with chocolate next time, because why not?
So I hope you enjoy this recipe and Bonne Appétit <3


serves 8
Ingredients:
  • 1/2 cup date purée
  • 1/2 cup whole wheat flour or multi-grain flour
  • 3 small oranges or 2 medium (peeled)
  • 4 eggs
  • zest of an orange
  • 1/2 tsp fennel powder (optional)
  • pinch of salt


Method:
  1. Blend oranges with the date purée (or pitted dates) in a blender
  2. Add the eggs to the mixture, mix for 2 minutes and add the rest of the ingredients and blend
  3. Put the mixture in a baking tin and bake for 30 minutes at 170 ° C
  4. you can decorate the cake with orange jam or fresh oranges.


sert 8
Ingrédients :
  • 1/2 verre de purée de datte
  • 1/2 verre de farine de blé complet ou la farine multi-céréales
  • 3 petites oranges ou 2 moyennes épluchés 
  • 4 œufs
  • zeste d'un orange
  • 1/2 cc poudre de fenouil (facultatif)
  • pincée de sel 

Méthode :
  1. Mixer les oranges avec la purée de datte (ou des dattes dénoyées) dans un mixeur
  2. Ajouter au mélange les œufs, mixer encore pendant 2 minutes et y ajouter le reste des ingrédients et mélanger
  3. Mettre le mélange dans une moule à four et enfourner pendant 30 mn a 170 C
  4. vous pouvez décorez le gâteau avec de la confiture d'orange.

Related Articles

0 comments:

Post a Comment