In

Vegetarian burger (high protein)


This recipe in particular is really a copycat vegan burger, my sister who is a really picky person who eats only pizza couscous and pasta, liked it so much and when she first tasted it she said " OMG is this burger? Its so yummy, .. Wait I didn't see you cooking with meat but i saw lentils, is there any lentils in it? I can't believe it ! .." so I think this sums up every thing about the fact that almost no one will doubt the ingredients.
In fact I am not a strict vegan(for various reasons) but i always tend to avoid meat whenever I can, so this burger is something that i tend to cook when i crave a burger.
I hope that you enjoy making it because its so fun and satisfying, I suggest that you do it in your free time.
PS: send me your feedback and pictures.

Ingredients :

·         1 cup lentils (dry measure)
·         onion, diced
·         carrots, grated
·         3cup whole grain flour(approx) or any gluten free flour
·         1 pinch sea salt
·         1 teaspoon coriander
·         1 teaspoon cumin
·         1teaspoon cayenne pepper
·         1 pinch black pepper
·         1 -2 teaspoon olive oil
2 or 3 small paris mushrooms
1 tsp of mustard sauce
A pinch of nutmeg 
1 tbs of yogurt (no flavour)
Instructions :
1.    Before you begin, the lentils must be fully cooked. Gently boil them in enough water to cover them by 2 inches, with NO salt. Lentils will take about 30 minutes to cook.
2.    While they cook, dice the onion and grate the carrots.
3.    Drain the cooked lentils and put them in a bowl with the carrots and onion. Mash them a bit, but not too much, and add enough flour to get them to the point where they will stick together. You may also need to add a bit of water. Season the mix with the spices, salt & pepper and stir them through well.
4.    With your hands, form the lentil mix into burger shapes. Add a teaspoon of olive oil to a heated pan and lay the burgers, Leave them for about 10 minutes on a meduim high heat on the first side, flip, and cook another 5-7 minutes. Put the burgers in an oven on low heat to keep them warm while you cook the second batch.
5.cut the mushrooms and sauté them in a little bit of olive oil on high heat with salt, black pepper and nutmeg, once cooked put it in a small bowl and add mustard sauce and yogurt.
6. Crack an egg in a non stick pan and cook it for 5 minutes
7. Spread the mushroom sauce on the bread and start putting the tomato, lettuce, cucumber, the egg and the burgers and spread the sauce on top.

مكونات :
• 1 كاس عدس  ( الجاف)
•1 كاس بصل مقصوص
• 3 كعبات سفنارية، مبشورة
• 3/4 كاس فرينة القمح الكامل (تقريبا)
•  شوية ملح 
• 1 مغرفة صغيرة تابل
• 1 مغرفة صغيرة كمون
•1/2 مغرفة فلفل أحمر
• رشة فلفل أكحل
• 1 مغرفو صغيرة زيت زيتونة
 2-3  كعبات فطر
1 مغرفة صغيرة صوص الماسترد
1 مغرفة كبيرة باغرت طبيعي
شوية من جوزة الطيبة

الطريقة:
1. قبل ما تبدى، لازم تطيب العدس بالكامل. تغليه في الماء، منغير ملح.يستغرق العدس حوالي 30 دقيقة بش يطيب.
2. مادامو يطيب، قص البصل وابشر السفنارية.
3. صفي العدس الطايب مالماء وحطو في الخلاط مع السفنارية والبصل. ارحيهم شوية،  وزيدهم التوابل والملح والفلفل والفارينة بشوية بشوية و انتي تخلط حتى لين تولي متماسكة.
4. بيديك، شكل المزيج  إلى برغر مدور.
حط مغرفة صغيرة من زيت الزيتونة في مقلاة ساخنة تيفال وحط البرغر  يطيب لمدة 10 دقائق على الجانب الأول، و5-7 دقائق على الجانب الثاني. ضع البرغر في فرن على نار هادئة للحفاظ على الدفء أثناء طهي الدفعة الثانية.
5.قص الشمبنيون و قليه في شوية زيت لمدة 7 دقايق و حطو في صحفة و زيدو موتارد و ياغورة و ملح و فلفل أكحل و جوزة الطيبة
6. فقس كعبة عضم في قلاية فيها نكتة زيت زيتونة و طيبها لمدة 5 دقايق
7.سخن الخبز و حط صوص الشمبنيون  و الخس و الطماطم و الخيار و العضمة و البرغر و كول بالشفاء.

Related Articles

0 comments:

Post a Comment