In

Curry bulgur (vegan)



Hello for the lovers of Indian food and for the ones who wants to try it out, it's so easy to make and most of the ingredients and the spices are available despite what many others think.


This is a solid proof of that, this dish is full of micronutrients, antioxidants, protein and fiber despite the fact that its vegan but since it is made with bulgur and legumes its really high in vegan protein and that makes it a complete dish for you to eat at lunch.


It's also easy to pack and still tastes good when it's eaten cold so you can enjoy it at work or in school.



Serves 2
ingredients:
·       ¼ cup bulgur
·       ¼ cup of lentils
·       ¼ cup beans
·       ¼ cup peas
·       ¼ cup chickpeas
·       ½ courgette
·       ½ eggplant (medium)
·       2 tomatoes
·       2 peppers
·       3 tbs onion
·       1 cup of ginger
·       1 clove of garlic
·       2 tablespoons olive oil
·       1 tsp of curry powder
·       1 tbs of harissa paste
·       1tsp of turmeric
·       1 tsp coriander
·       Salt and pepper
 
Instructions:
1. It is better to put the bulgur and the lentils 2-3 hours in water before starting the cooking
2. Put chickpeas in boiling water and cook for 30 minutes or until they become tender
3. Cut all vegetables into cubes 
4. Pour the oil into a frying pan then add the onion, after 2 minutes add the courgettes, eggplant, tomato, garlic and ginger with a glass of water cook for 5 minutes
5. Add the bulgur with the lentils, pour ½ glass of water and cook until bulgur becomes tender about 15 minutes (if it was pre soaked it takes 25 minutes if not)
6. Add salt, all the spices, green pepper and serve.

لشخصين
المكونات:
· ¼ كاس برغل
· ¼ كاس من العدس
· ¼ كاس حبوب
· ¼ كاس جلبانة
· ¼ كاس الحمص
· ½ قرع اخضر
· ½ باذنجان (متوسطة)
· 2 طماطم
· 2 فلفل
· 3 مغارف بصل
· 1 مغرفة زنجبيل
· 1 فص ثوم
· 2 ملاعق كبيرة من زيت الزيتون
· 1 مغرفة صغيرة من مسحوق الكاري
· 1 مغرفة هريسة
· 1 مغرفة صغيرة كركم
· 1 مغرفة صغيرة تابل
·  ملح وفلفل
 
التعليمات:
1. من الأفضل وضع البرغل والعدس 2-3 ساعات في الماء قبل بدء الطهي
2. ضع الحمص في الماء المغلي ليطهى لمدة 30 دقيقة 
3. قص جميع الخضروات مكعبات
4. صب الزيت في مقلاة و حط البصل، بعد 2 دقايق و زيد القرع والباذنجان والطماطم والثوم والزنجبيل مع كوب من الماء يطهى لمدة 5 دقائق
5. زيد البرغل مع العدس، صب ½ كاس ماء و خليه يطيب حوالي 15 دقيقة (إذا كان مش منفخ يستغرق 25 دقيقة )
6. حط الملح، كل التوابل والفلفل الأخضر وكول بالشفاء.


Related Articles

0 comments:

Post a Comment