La recette est disponible en français au-dessous.
I hope you guys will
have a great Valentine, I made this recipe for you to enjoy it on this special
occasion with your loved ones, it doesn’t have to be a boyfriend or a husband
it can be your mother, your best friend, your cat, you bird … just any creature
that you enjoy your time with it can even be yourself.
I seriously fell in
love with those bars as I made this improvised recipe that I thought about for
a long time, but the right time has come to finally find the time to make it
and enjoy eating it.
Happy Valentine’s Day
dears <3
Ingredients:
- 1 cup (100g) rolled oats
- ¾ cup (100g) white whole wheat flour
- 100 g date paste
- 1/4 teaspoon ground ginger
- 1/4 teaspoon kosher salt
- 6 tablespoons canola oil
- 2 cups (350g) small-diced strawberries
- 1 teaspoon cornstarch
- 1 tablespoon freshly squeezed lemon juice (from about 1/2 small lemon)
- 1 tablespoon date sugar or brown sugar
- 1 teaspoon vanilla extract
Method:
- Place a rack in the center of your oven and preheat to 375 degrees F. Line a baking pan with parchment paper so that the paper overhangs two sides like handles.
- In a medium bowl, combine the oats, flour, date paste, ginger, and salt. Pour in the oil and stir until it forms clumps and the dry ingredients are evenly moistened (add water if needed).
- Set aside 1/2 cup of the crumble mixture, then press the rest into an even layer in the bottom of the prepared pan.
- Mix the strawberries with the cornstarch lemon juice, sugar and vanilla extract then pour them on top of the base. Sprinkle the reserved crumbs evenly over the top. You will have some fruit showing through.
- Bake the bars for 35 to 40 minutes, until it looks golden. Place the pan on a wire rack to cool completely (you can speed this process along in the refrigerator). After it cools completely transfer it into a plate and cut it then serve.
Ingrédients:
- 1 tasse (100 g) d'avoine
- ¾ tasse (100g) de farine de blé entier
- 100 g de pâte de date
- 1/4 cuillère à café de gingembre moulu
- 1/4 cuillère à café de sel
- 6 cuillères à soupe d'huile de canola
- 2 tasses (350 g) de fraises en petits dés
- 1 cuillère à café d’amidon
- 1 cuillère à soupe de jus de citron fraîchement pressé (environ 1/2 petit citron)
- 1 cuillère à soupe de sucre de datte ou sucre brun
- 1 cuillère à café d'extrait de vanille
Méthode:
- Placez une grille au centre de votre four et préchauffez à 180°C. Tapisser un moule avec du papier de cuisson.
- Dans un bol, mélanger l'avoine, la farine, la pâte de datte, le gingembre et le sel. Verser l'huile et remuer jusqu'à ce qu'elle forme des granules et que les ingrédients secs soient humidifiés (ajouter de l'eau si nécessaire).
- Mettez de côté 1/2 tasse du mélange de crumble, puis appuyez sur le reste dans une couche uniforme dans le fond du moule préparé.
- Mélangez les fraises avec le jus de citron, le sucre et l'extrait de vanille puis versez-les au-dessus de la base. Saupoudrer les miettes réservées au-dessus.
- Faites cuire les barres pendant 35 à 40 minutes jusqu'à ce qu'elles soient dorées. Placer la sur une grille pour refroidir complètement (vous pouvez accélérer ce processus dans le réfrigérateur). Après qu'il refroidit complètement transférer le dans une assiette et couper le puis servir.
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