La recette est disponible en français en-dessous
Risotto is my second favorite Rice recipe after paella. It's an original Italian recipe except that I didn't add the butter. you are free to add it of course but don't skip the olive oil. usually, after I eat rice I get hungry really quickly but not with this recipe, it's so creamy and so delicious that It melts in your mouth.
Serves 2
Ingredients:
- Pumpkin Risotto
- 150 g of risotto rice
- 1 onion
- 100 (1 cup) of diced pumpkin
- 1 garlic clove
- 500 ml of vegetable stock
- 2 tbsp. of olive oil
- Rosemary
- Salt
Method:
- Heat olive oil in a non-stick pan over high heat
- Add onions then rice and sauté for 5 minutes
- Add the pumpkin, rosemary and garlic then start pouring a little bit of stock at a time for another 10 minutes until the risotto is cooked.
- Serve warm and decorate with a drizzle of olive oil and some parmesan cheese.
Sert 2
Ingrédients:
- Risotto au potiron
- 150 g de riz de risotto
- 1 oignon
- 100g (1 tasse) de citrouille en dés
- 1 gousse d'ail
- 500 ml de bouillon de légumes
- 2 cuillères à soupe d'huile d'olive
- Romarin
- Sel
Méthode:
- Chauffer l'huile d'olive dans une poêle antiadhésive à feu vif
- Ajouter les oignons, puis le riz et faire sauter 5 minutes
- Ajoutez la citrouille, le romarin et l'ail puis commencez à faire cuire un peu de bouillon à la fois pendant encore 10 minutes jusqu'à ce que le risotto soit cuit.
- Servir chaud et décorer avec un filet d'huile d'olive et un peu de parmesan.
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