Vous trouvez
au-dessous la recette en français <3
Cheesecake have been always a favorite for almost
everyone I know but when I say I can make a healthy cheesecake they think that
it’s nearly impossible! well, this recipe is for a simple, low fat and sugar
free cheesecake, made with fresh ricotta cheese and tastes amazing with that
layer of jam in it.
I want also to apologize for my absence I was busy
accomplishing things and studying, so I hope I can make it up for you by this wonderful
and delicious recipe.
Serves 5
Ingredients:
- 110 g (½ cup) fresh Ricotta cheese
- 110 g (½ cup) Yogurt
- 50 g (½ cup) Oats
- 50 g (½ cup) date paste
- 1 tbsp granulated unflavored Vegan gelatin
- 100 ml fruit Jam
- Vanilla extract
- Fruit
- Salt
Method:
- Start by blending in a food processor the vanilla extract, salt dates and oats, once u form a dough divide it into 5 small balls and press it into small cheesecake molds.
- Put one big tbsp of jam in each container and freeze for 15 minutes
- Whisk the ricotta cheese with the yogurt. In a small ball pour 2 tbsp of hot water with the gelatin.
- Whisk together the ricotta mixture with the gelatin mixture and divide it onto the 5 molds.
- Freeze for 1 hour then top it with fresh fruit and serve.
Sert 5
Ingrédients :
- 110 g (½ tasse) de Ricotta fraîche
- 110 g (½ tasse) de yogourt
- 50 g (½ tasse) d'avoine
- 50 g (½ tasse) de pâte de dattes
- 1 cuillère à soupe de gélatine végétarienne non aromatisée et granulée
- 100 ml de confiture de fruits
- Extrait de vanille
- Fruits frais
- Sel
Méthode :
- Commencez par mélanger dans un robot culinaire l'extrait de vanille, les dattes, le sel et l'avoine, une fois que vous formez une pâte, divisez-la en 5 petites boules et pressez-les dans de petits moules à cheesecake.
- Mettez une grosse cuillère à soupe de confiture dans chaque récipient et congelez pendant 15 mn
- Fouetter la ricotta avec le yogourt. Dans un bol, versez 2 cuillères à soupe d'eau chaude avec la gélatine.
- Fouetter ensemble le mélange de ricotta avec le mélange de gélatine et le répartir sur les 5 moules.
- Congeler pendant 1 heure puis décorer de fruits frais et servir.
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