In dinner eggplant egypt glutenfree healthy italian lasagna recipe

Aubergine Lasagna (Gluten Free)

Vous trouvez au-dessous la recette en français <3

This recipe has always been a go to recipe when I crave lasagna, it’s a winning combo between the Egyptian “Mesa'a'ah” and the Italian Lasagna. Of course the recipe is made healthier and tastier which makes it perfect for a family dinner, but hey, don’t tell them that its healthy ;)
Bon appétit.


Serves 2
Ingredients:
  • 2 aubergines (eggplants)
  • 100 ml of tomato puree
  • 2 tbsp of olive oil
  • 30 g of mixed cheese
  • 1 egg
  • Salt and pepper
  • 1 tsp of oregano
  • Béchamel sauce:
  • 1 tbs of whole wheat flour
  • 1 tbs of olive oil
  • 150 ml of milk

Method:
  1. Preheat oven to 180°C
  2. Cut eggplants into slices and mix them with olive oil, salt and pepper than put them on a baking tray layered with a baking sheet. Put them in the preheated oven for 10 minutes.
  3. Prepare the béchamel sauce, put olive oil into a pan than add the flour and mix for 2 minutes on high heat.
  4. Add the milk slowly and whisk until you form a thick sauce, Set aside.
  5. Mix the tomato puree with the oregano, salt and pepper.
  6. Take the eggplants from the oven and layer out 2 slices at a time in an oven dish than put the tomato puree on top, then the béchamel sauce and repeat the same process until you finish the batch. Finally, top them with béchamel sauce and cheese.
  7. Bake in the oven for 20-30 minutes.




Pour 2 personnes
Ingrédients :
  • 2 aubergines
  • 100 ml de purée de tomates
  • 2 cuillères à soupe d'huile d'olive
  • 30 g de fromage râpé
  • 1 Å“uf
  • Sel et poivre
  • 1 cuillère à café d'origan
  • Sauce béchamel :
  • 1 cuillère à soupe de farine de blé entier
  • 1 cuillère à soupe d'huile d'olive
  • 150 ml de lait

Méthode :
  1. Préchauffer le four à 180 ° C
  2. Couper les aubergines en tranches et les mélanger avec l'huile d'olive, le sel et le poivre, puis les déposer sur une plaque de cuisson recouverte de papier de cuisson. Mettez-les dans le four préchauffé pendant 10 minutes.
  3. Préparez la sauce béchamel, mettez l'huile d'olive dans une casserole, ajoutez la farine et mélangez pendant 2 minutes à feu vif.
  4. Ajouter le lait lentement et fouetter jusqu'à l'obtention d'une sauce épaisse. Réserver.
  5. Mélangez la purée de tomate avec l'origan, le sel et le poivre.
  6. Sortir les aubergines du four et étaler 2 tranches à la fois dans un plat à four, mettre la purée de tomates dessus, puis la sauce béchamel et répéter le même processus. Enfin, garnissez-les de sauce béchamel et de fromage.
  7. Faire cuire au four pendant 20-30 minutes.



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