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Vegan Corrot Cheesecake - Cheesecake de carotte Végétalienne

La recette est disponible en français au dessous 

I hope you guys like this recipe because it is my first time trying a cheesecake made with coconut oil and cashew nuts, head over to my Instagram story @healthyandbnin to see the reaction of my best friend while eating it.



I honestly was surprised how good it turned out I will make other versions of it, I hope you like the idea of vegan cheesecakes since I am vegetarian now and I don’t eat diary so expect a lot of these vegan recipes <3 



Ingredients for the base:
  • 230g (2cups) of shredded carrots
  • ¼ cup of ground flax seeds
  • 150g (1 + ½ cups) of oats flour
  • 60 g (½ cup) of ground almonds
  • 130g (½ cup) of dates purée
  • 1 tsp. cinnamon
  • 1/2 tsp. ground ginger
  • 1/4 tsp. ground nutmeg
  • Pinch of salt


Instructions:
  1. Combine carrots, and dates in a blender and purée.
  2. Mix oat flour, almond flour, flax and the spices with the mixture until it turns into a paste, then add raisins & walnuts if you want to
  3. Put the mixture into a cheesecake mold and Press with a spatula
  4. Set in fridge while making the icing

Cashew icing:
  • 130g (1 cup) soaked raw cashews for at least 6 hours in hot water
  • 60 ml water
  • 60g of date/brown sugar or honey
  • 1tsp vanilla
  • 40 g melted coconut oil
  • juice of 1/2 lemon

Instructions:
  1. Combine cashews, coconut water, sugar, vanilla & lemon juice in blender and blend until smooth
  2. Incorporate melted coconut oil and blend until smooth
  3. Pour it on top of the cake
  4. Set in freezer for about an hour (until it hardens)


Ingrédients pour la base :
  • 230 g (2 tasses) de carottes râpées
  • ¼ tasse de graines de lin moulues
  • 150 g (1 + ½ tasse) de farine d'avoine
  • 60 g (½ tasse) d'amandes moulues
  • 130g (½ tasse) de dattes purées
  • 1 c. cannelle
  • 1/2 c. gingembre moulu
  • 1/4 c. muscade moulue
  • Pincée de sel


Méthode :
  1. Combiner les carottes et les dattes dans un mélangeur afin d’avoir une purée.
  2. Mélanger la farine d'avoine, la farine d'amande, le lin et les épices avec le mélange jusqu'à ce qu'il se transforme en pâte, puis ajouter les raisins secs et les noix si vous voulez
  3. Mettre le mélange dans un moule à cheesecake et presser avec une spatule
  4. Mettre au réfrigérateur tout en faisant le glaçage

Le Glaçage :
  • 130g (1 tasse) de noix de cajou crues imbibées
  • 60 ml d'eau
  • 60g de datte / sucre brun ou miel
  • 1 cuillère à soupe de vanille
  • 40 g d'huile de coco fondue
  • Jus d’un demi citron

Méthode:
  1. Mélanger les noix de cajou, l'eau de coco, le sucre, la vanille et le jus de citron dans un mélangeur et mélanger jusqu'à consistance lisse
  2. Incorporer l'huile de coco fondue et mélanger jusqu'à avoir une consistance lisse
  3. Versez-le sur le cake
  4. Mettre au congélateur pendant environ une heure (jusqu'à ce qu’il durci)


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